Over ons

“met een fijn onderscheidend oordeel en verstand”

De betekenis van “Scherpzinnig” die niet helemaal de kern raakt. Het blijft een beetje vaag. Maar om over onszelf te vertellen en je uit te leggen waar Scherpzinnig nu precies voor staat, is lastig.

Hoewel wij content schrijven, maakt dat het niet makkelijker om over onszelf te schrijven. Misschien dat je het zelf weleens hebt ervaren. Je merkt een soort bescheidenheid wanneer je jezelf op de voorgrond moet zetten.

Soms helpt het dan om hulp te vragen en een ander het verhaal te laten vertellen. Wij vroegen ComNow, het studentleerbedrijf van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Windesheim, om ons te helpen door ons te interviewen.

focus op betekenis

ComNow: “Via LinkedIn zijn we in contact gekomen met Kyra Winkeler van Scherpzinnig. Met de vraag of wij haar willen helpen met de start van haar merk. We merkten al snel dat in haar manier van werken een focus ligt op wat zij voor anderen en anderen voor haar kunnen betekenen. Dat wat je doet, ertoe doet voor jezelf én voor anderen. Ze leerde ons dat het een kunst is om zonder het letterlijk te zeggen, problemen op te lossen.”

terug naar de basis

Wat wij als Scherpzinnig willen uitdragen, is dat het allemaal niet zo spannend hoeft: “Ons doel is om weer terug te gaan naar de basis. Terug naar waar we allemaal warm van worden en kriebels in onze buik van krijgen. Verbinding met elkaar dankzij verhalen. Weer betekenis geven aan wat we doen en vertellen waarom we het doen. In alles wat wij doen, staat daarom centraal dat wij mensen helpen het verhaal te vertellen, zodat zij de tijd hebben anderen mensen te helpen. Content & Creatie moet voor iedere ondernemer toepasbaar en toegankelijk zijn. Niet eng of vaag, zoals marketing vandaag de dag al snel aanvoelt. Wij creëren Content & Creatie met een eenvoudige en simpele strategie: ‘Om te beginnen, begin je bij het begin.’”

authenticiteit, eerlijk- en toegankelijkheid

“Als wij Scherpzinnig in drie woorden moeten omschrijven, dan is het wel authenticiteit, eerlijkheid en toegankelijkheid. Wij leerden dat het voor iedere ondernemer van belang is om zijn of haar eigen weg te volgen en dat een stap zetten niet eng hoeft te zijn. Mensen houden van echte mensen en niet van wat hen wordt voorgehouden. Aan Scherpzinnig merken we dat ze streven naar eerlijkheid en vertrouwen. Wanneer iets niet goed is of anders moet, dan is daar ruimte voor om over te praten. Daar hoort af en toe een (wederzijdse) kritische blik nu eenmaal bij”, vertelt ComNow.

betekenis achter scherp en zinnig

Wij vroegen ComNow niet alleen om ons te helpen, maar ook om te omschrijven wat de betekenis is achter de naam Scherpzinnig. “De naam bestaat echt uit twee samengestelde woorden. Scherp is voor scherp zijn op de kleine details. Het zit hem in de puntjes op de ‘i’, als in de kers op de taart. Alles tot in de puntjes regelen. Vast weleens gehoord van de uitspraak dat 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden, toch? Omdat dit echt zorgt voor zichtbaarheid en herkenbaarheid van jouw merk. In de scherpheid van Scherpzinnig staat centraal dat ieder detail ademt wie jij bent en waar jij voor staat.”

ComNow gaat verder over: “Zinnig gaat over zinnig zijn met woorden. Scherpzinnig leerde ons dat woorden iets doen met onze ziel. Ze raken de kern van ons wezen. Ze nemen ons mee naar een andere wereld en geven ons de buitengewone kans om verandering mogelijk te maken. Om in te spelen op een behoefte en een oplossing te bieden voor een probleem. Woorden zijn onoverwinnelijk wanneer ze ten goede worden gebruikt in de strijd.”

de kracht van beeld en woord

ComNow vertaalt voor ons de kern van wat wij willen vertellen: “Bij Scherpzinnig kijken we naar hoe krachtig een beeld kan zijn en de woorden ter ondersteuning. Stel je dan eens voor hoe krachtig de combinatie van beide is. Scherpzinnig zijn, betekent beginnen bij het begin met logisch verstand. Want het hoeft allemaal niet zo spannend.”

Fotografie: Melvin Winkeler in samenwerking met Bee Charged

met content & creatie aan de slag?

Laat hieronder jouw gegevens achter en ik neem contact met jou op. Geheel vrijblijvend.